JARO UŽ JE TU!

Škola

Vítání jara!

V pondělí 18.3. proběhl v ZŠ Na dvorečku další projektový den. Tentokrát na téma "Vítání jara." Trochu jsme si udělali jarní úklid ve škole. Ozdobili jsme naší šatnu, aby byla veselejší, zasadili kytičky, vyrobili Moranu a uvařili dobroty pro kamarády a na odpolední slavnost na pozemku. Na pozemku jsme si u ohně popovídali, ale i jsme pozemek učesali hráběmi. Morana pak letěla do řeky! Jaro, vítej!

Autor: pedagogové ZŠ Na dvorečku


Na pondělním projektovém dni jsme vyráběli Morenu - symbol zimy. Abychom se s ní pak mohli na odpolední slavnosti rozloučit a písní přivítat její sestru Vesnu - jaro. Na dílně jsme všichni přidali ruku k dílu a vázali, řezali, pilovali, vrtali, stříhali, navlékali, malovali a lepili a společně Morenu tvořili a u toho se dosti bavili a písně zpívali. MORENU NESEM S VELIKÝM NOSEM, DO VODY JÍ DÀME A NAD NÍ ZAZPÍVÀME. Povedla se.

V dílně "občerstvení pro kamarády" jsme se chopili nožů, škrabek, válečků a vařeček a naše šikovné ruce připravily posilnění pro ostatní kamarády ve formě jablečné buchty a ovocného salátu. Na odpolední slavnosti si mohli všichni pochutnat na slaných sýrových a sezamových tyčkách z naší kulinářské dílny.

Na dílně “Oči, očka, očíčka” jsme se pokusili o něco vylepšit přístavek šatny. Každý namaloval několik očí, některé jsme provedli barevně. Celé naše dílo provází a vysvětluje text “MĚJ OČI OTEVŘENÉ”. Na závěr jsme se pokusili složit nějaké verše, inspirované očima. Nechyběly ani hry zaměřené na spolupráci a propojování. Vylo hezké vidět, jak se všichni s nadšením zapojují. Výsledek lze vidět na dvoře školy.

Dílna "Záhon sem a záhon tam" si předsevzala zvelebit prostory dvora. Práce nám šla od ruky. Společnými silami jsme přeházeli kompost, levandulovým keřům a bylinkám dopřáli jarní sestřih, záhonky osázeli několika druhy nových rostlin a doplnili je o zeminou z vlastního kompostéru. Nový plůtek kolem záhonů pak už byl jen malou třešničkou na dortu. 


Chcete článek sdílet?