Koloběh vody na sto let zachráněn (Koumáci)

Škola

Koloběh vody na sto let zachráněn! (Koumáci)

Autor: Koumáci


Jak dopadl náš příběh hledání paláce nebo královny, které vrátíme prsten? V úterý jsme splnili poslední úkoly, při kterých jsme museli ocenit sami sebe. V některých aktivitách jen "jako", v jiných opravdu. Nebylo to vůbec jednoduché, všichni jsme to však zvládli a konečně jsme rozklíčovali, jak můžeme vrátit prsten se zakletou kapkou vody. Ve středu jsme vyrazili ven podle šifry, kterou se nám podařilo rozklíčovat. Našli jsme "lesní palác" a v něm pramen vody. U pramene láhev s dopisem od královny a v dopise další instrukce. Ukončili jsme naši dlouhou cestu ponořením prstýnku do pramene. Záchrana světa si žádala malou oslavu. A jak jinak slavit záchranu koloběhu vody než přiťuknutím si čistou a krásně chladnou vodou?

Ve čtvrtek jsme výjimečně místo angličtiny vyrazili do divadla. Užili jsme si moc hezké taneční představení Jeníček a Mařenka. Místy trochu strašidelné, místy velmi vtipné, rozhodně ale napínavé :) Ve třetím bloku jsme si trochu zopakovali novou slovní zásobu z tématu oblečení a zahráli si hry.

Kromě divadla a dramatické výchovy se snažíme poznávat slovesa a podstatná jména a v matematice procvičujeme počítání do sta a prohlubujeme poznávání násobilky. Už násobíme šesti!


Chcete článek sdílet?