Velikonoce jsou tu!

Rarášci

Velikonoce u Rarášků

Hu, hu, hu, jaro už je tu. A hlavně Velikonoce. Plán s vejdumky, tedy s vyfouknutými vajíčky, nám úplně nevyšel, ale pomohli jsme si čtvrtkou a prstovými barvami a bylo to. Jinak týden to byl nabitý událostmi. Pokračujeme v projektu Živly - krásně se nám propojila Země - hlína s tím, k čemu jí potřebujeme. Například, aby nám z ní vyrostlo jídlo. Rarášci si vzali na starost náš záhonek. Proto do květináčků zaseli nejen velikonoční osení, ale také petrželku. Celý týden jsme pilně zalévali a pozorovali, jak jsou každou hodinou rostlinky větší, protože Rarášci už vědí, že: " Z malinkého seminka, roste, roste, rostlinka. Protáhne se, protřepe se, leze z hlíny ven..."

Hodně jsme si povídali o Velikonocích, barvách, vajíčkách, dovednostech - například, že kluci se učí plést pomlázku a holky barví vajíčka a někdy je to naopak a že je dobré umět a vyzkoušet si všechno :-).

A pak přišla středa! Přijely dvě milé paní, hudebnice z České filharmonie a přivezly opravdovou harfu a housle. Z javorového nebo smrkového dřeva, to jsme se dozvěděli. A pak hrály a hrály až nám slzy v očích stály. A děti zpívaly a tleskaly a byly tak pozorné a vůbec nechtěly odcházet. Takže až vám jednou Rarášek řekne, že chce hrát na harfu nebo housle, víte, odkud vítr vane!

Na Zelený čtvrtek zaplápolal na zahradě oheň, Pája vytáhla tu obrovskou pánev a Školkáči statečně došli na kopřivy a ty byly taaaak dobré a zelené. Krásné Velikonoce všem.