Pampevlci

Lesní MŠ Na dvorečku

Pampevlci

Králíkům chci plnit bříška, pomůže mi pampeLIŠKA.

Když odkvete z jarních luk, zbyde šedý pampeVLK.

Autor: Petra Němcová


Týden v poklidu. Les rozvinul zelené koberce, pozorujeme, jak se klubou nové listy z pupenů. Čteme si v Květolelu a Keřolelu. Barevné kvítí se nejmíň o měsích předbíhá. Léto, nespěchej tolik! Ráno to chce čepice, odpoledne chodíme bosí. Čas kraťasů a odřených kolínek. První letošní obídek venku a první letošní odpočívání v hamakách.

Na začátku týdne vyjíždíme vlakem do Černošic, kočkování a Original play pro předškoláky, pobytí na louce a na sluníčku pro malíčky. Pleteme věnce, zpíváme si do kroku na zpáteční cestě na Dvoreček. Na záhonech už jsou semínka v zemi, čekáme na úrodu mrkví, hrášku a ředkviček - kdo jako první vystrčí lístky z hlíny? V lese potkáváme pana Chrobáka, zachraňujeme ho z cesty, aby z něj nebyl pan Placka, jako z užovky, kterou nacházíme na cestě u řeky. Hledáme a nenacházíme mloky. Stavíme si domek ze soušek, pracujeme s noži a škrabkami. Hrajeme si s vodou a hrajeme si jen tak. A necháme si hrát -na kontrabas! Od Petra. Ale úplně jiného než našeho z Habroví. A necháme si tančit! Od Aleny z Habroví. A necháme se vtáhnout do představení o lese, který se probouzí ze zimního spánku od nich obou.

A také na louce hledáme zlatý poklad. PampeLIŠKY. Na první louce, kde jich očekáváme lány - nic! Posvačíme, jdeme dál. Hm, tamhle jsou, ale celá louka je oplocená pro koně. Na vzdálenější louce - nic! Pár pampeVLKŮ. Uf, až třetí loučka nám vydává své zlaté poklady. Sem tam nás popálí kopřivou, ale odcházíme s košíky květů, které si naložíme a v pátek z nich vyčarujeme zlatý sirup. Přecedit přes plátýnko, přidat šťávu z pomerančů a citronů, cukr jako konzervant, povařit, naplnit skleničky. Přiťukáváme si s Habříky, společná práce se podařila. Na zdraví, Dvorečci!

Pam - pam - pampelišky v žlutém kloboučku, ty si posedaly u nás na loučku.

Kloní k sobě svoje žluté hlavinky, jsou to malé děti, velké maminky.


Chcete článek sdílet?